Džemfest

Datum21. 10. 2022
Místo konáníVelký sál, Dům kultury Šumperk
WWWwww.dzemfest.cz
OrganizátorKraj pro život s.r.o.

Hned dvě hvězdy, které vyprodaly největší tuzemskou koncertní halu, nabídne letošní ročník oblíbeného Džemfestu. V bohatém programu 22. ročníku vystoupí mimo jiné slovenští hitmakeři No Name a svérázný písničkář Pokáč. Hlavní festivalový večer vypukne v pátek 21. října v Domě kultury Šumperk.

Vedle No Name a Pokáče se mohou návštěvníci těšit na moravského showmana Voxela a kultovní šumperskou kapelu Koblížci v čele s rebelem Josefem Vařekou. V programu navíc dostanou šanci i talentované mladé kapely, které uspěly ve vyhledávací soutěži Objev roku Radia Haná. Kromě absolutního vítěze skupiny Tiket bude na podium řádit domácí punková kometa Byt číslo 4.

Při úvodní festivalové párty v sobotu 15. října v John Baru se vůbec poprvé spojí DJs různých žánrů ze Šumperka, Zábřehu a Jeseníku, aby si připomněli zesnulého kolegu a kamaráda DJ Cmeena, který stál kdysi u zrodu taneční scény Džemfestu, kterou spolupořádal.

V rámci doprovodného programu zavítá do svého rodného města populární herečka Simona Babčáková s improvizační One Human Show. Ojedinělý retro zážitek nabídne filmová scéna, která už mnoho let patří k ozdobě festivalového programu.

Akce bude mít tradičně také charitativní rozměr. Pořadatelé pozvou do Šumperka na celý víkend na třicet dětí z dětských domovů z celé Moravy v rámci „džemfestového“ projektu Můj první fesťák.


Poslední změna 26. 09. 2022 10:07:06