Dva roky půstu končí. Vrací se seniorské cestování

08. 07. 2022

Aragonitové jeskyně, hornické muzeum, arcibiskupský palác a desítky dalších míst v Olomouckém kraji se znovu zapojí do projektu Seniorské cestování. Ten byl dva roky u ledu kvůli proticovidovým opatřením. Teď se v plné síle vrací.

„Seniorské cestování je program zájezdů na zajímavá místa v Olomouckém kraji. Každý výlet vyjde účastníka díky dotaci kraje na dvě stě korun. To je stejná částka jako v době před covidem, což vzhledem ke všeobecnému zdražování považuji za malý zázrak,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Cestovní kancelář, kterou kraj pro zajištění Seniorského cestování vybral, zpřístupnila webové stránky, kde si senioři budou moci zájezd v e-shopu jednoduše zakoupit. Konkrétní internetová adresa bude v nejbližších dnech zveřejněna na webu Olomouckého kraje. Zájezdy bude možné objednat i telefonicky nebo osobně v sídle cestovky.

„Součástí ceny je také oběd a kraj si rovněž vyjednal, aby doprava probíhala klimatizovaným autobusem s průvodcem,“ dodala Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Kraj podpořil Seniorské cestování částkou 1,3 miliónu korun. Do projektu se může zapojit až 1 700 účastníků.

Šance i pro ostatní

Výhodně mohou cestovat po Olomouckém kraji i mladší lidé nebo rodiny s dětmi. Pro ně jsou k dispozici karty Olomouc region Card. Po jejich zakoupení smějí výletníci navštívit desítky míst v kraji s výraznou slevou nebo úplně zdarma. S kartou mají zadarmo také městskou hromadnou dopravu v Olomouci. Na realizaci projektu regionálních karet se výrazně podílí olomoucké hejtmanství. Kompletní přehled všech slev a informací ke kartě je na www.olomoucregioncard.cz.

Dva roky půstu končí. Vrací se seniorské cestování Foto: archivní foto


Poslední změna 12. 07. 2022 13:53:15