Do sportu půjdou milióny korun. Letos i příští rok

11. 10. 2022

Olomoucký kraj ještě letos rozdělí mezi sportovce milióny korun, a to v rámci dvou dotačních programů. Navíc hejtmanství už připravuje dotační politiku na rok příští, sportovcům pomůže i v dalších těžkých měsících.

„Na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže dáme letos 3,8 miliónu korun. Rozdělíme je mezi téměř 140 žadatelů. Další oblast podpory se týká sportovních akcí. V jejich případě jsme vyhlásili hned dvě dotační kola, přičemž v tom druhém jsme aktuálně rozdělili zhruba 2,5 miliónu korun,“ uvedl Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sportu.

Hejtmanství už také schválilo a vyhlásilo pravidla dotačního programu na podporu sportovní činnosti na rok 2023. Žadatelé se do něj mohou přihlásit ještě v tomto roce. Počítá se přitom s částkou v řádech desítek miliónů korun.

„Celkem by se mělo jednat o téměř 53 miliónů, z čehož část půjde na podporu celoroční sportovní činnosti a část na přípravu dětí a mládeže pro vrcholový sport,“ dodal náměstek Zácha. Podmínkou pro uskutečnění těchto dvou dotačních titulů je schválení finanční částky v rozpočtu Olomouckého kraje na příští rok.

Ilustrační foto


Poslední změna 11. 10. 2022 08:17:12