Do škol půjdou další investice. Týkají se oprav i nákupu nového vybavení

29. 08. 2022

Krajští radní schválili další investice do škol v Olomouckém kraji. Někde se zaměří na obnovu budov, jinde zase použijí peníze na lepší vybavení.

Například střední škola v Hanácké ulici v Šumperku dostane prostředky na rekonstrukci stropu, ve šternberské základní škole finance využijí na opravu vjezdu a Střední škola logistiky a chemie v Olomouci se může těšit na nové vstupní schodiště.

„Jde o schválený plán oprav a investic našich příspěvkových organizací. Některé mimořádné výdaje pokryjí rezervní fondy škol,“ řekl Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.

V Jeseníku peníze poputují na novou střechu dětského domova. Kvalitu výuky v hranické střední průmyslové škole pak podstatně pozvedne plamenový fotometr. „Jde o spektrální přístroj, s jehož pomocí lze určit množství látky v roztoku na základě intenzity zbarvení plamene,“ vysvětlila Iva Ullrichová, která v Hranicích vyučuje právě chemii.

„Na plánu investic spolupracujeme přímo se školami, protože samy nejlépe vědí, co je potřeba pořídit nebo opravit. Tento postup se velmi osvědčil,“ dodal radní Jakubec.

 

Ilustrační foto


Poslední změna 29. 08. 2022 10:57:06