Dětský vánoční jarmark na hradě Šternberk

Datum07. 12. 2019
Místo konáníStátní hrad Šternberk
OrganizátorStátní hrad Šternberk

Vrcholem adventu na hradě Šternberk bude tradiční DĚTSKÝ VÁNOČNÍ JARMARK, který se uskuteční v sobotu 7. 12. 2019. Začátek je naplánován na 10 a konec na 16 hodin. Připraveny budou tvořivé dílničky pro děti i rodiče zaměřené na výrobu vánočních ozdob a dekorací, svícnů, svíček, malování na sklo, zdobení perníčků a mnoho dalších aktivit. Program ve vnitřních prostorách hradu doplní dřevěný betlém v životní velikosti instalovaný na dolním nádvoří.

Součástí jarmarku bude netradiční tiskařská dílna KNIHTISK Z VÝŠKY. Dílnu povede pan Roman Prokeš, principál studia Bez kliky, herec, loutkař, tiskař a výřečník. Zábavnou formou seznámí návštěvníky s historií tisku, předvede a vysvětlí techniku tisku a každý návštěvník bude mít příležitost natisknout si vlastní upomínkovou kartu.

Dětský jarmark doplní Vánoční prohlídky hradu Šternberk. V rámci prohlídek návštěvníci uslyší zajímavé informace o historii Vánoc, vánočních tradicích a zvycích, jak slavila Vánoce šlechta i prostý lid. Vstupné na prohlídky odpovídá běžnému vstupnému do hradu. Poslední prohlídka hradu začíná v 15 hodin.

Hrad Šternberk navštíví i tým rádia Blaník, jehož stánek naleznete na nádvoří hradu.

Dětský vánoční jarmark
Vánoce na hradě Šternberk


Poslední změna 27. 11. 2019 14:05:58