Čas se krátí. Požádat o kotlíkové dotace můžete do konce srpna

22. 08. 2022

Už jen do konce prázdnin mohou zájemci podávat žádosti o kotlíkové dotace. Olomoucký kraj spustil příjem žádostí do čtvrté vlny kotlíkových dotací začátkem června, v současné době eviduje 1 239 žádostí o dotaci.

„Pokud jste žádost ještě nepodali, využijte pomoci zaměstnanců oddělení administrace kotlíkových dotací, kteří vám s vyplněním žádosti pomohou,“ vyzvala případné zájemce Zdeňka Dvořáková Kocourková, radní Olomouckého kraje pro oblast investic, evropských projektů, transparence, IT a Smart regionu.

Připomněla, že tentokrát jsou kotlíkové dotace zaměřeny na tzv. nízkopříjmové domácnosti, u kterých je zjišťován průměrný čistý příjem za rok 2020.

„Průměrný čistý příjem na jednoho člena domácnosti nesmí překročit 170 900 korun. U některých členů domácnosti, jako například domácnosti složené čistě z osob pobírajících starobní nebo invalidní důchod 3. stupně, výši příjmu ověřovat nebudeme,“ doplnila radní s tím, že na výměnu zdroje vytápění bude mít každý žadatel 24 měsíců ode dne schválení žádosti o dotaci. Zájemci by proto měli o dotaci požádat co nejdříve.

Podrobnosti k dotačnímu programu Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji IV. a kontakty na jednotlivé zaměstnance oddělení najdete na webu www.olkraj.cz/kotlikovedotace. Žádost se podává prostřednictvím elektronického formuláře v Portálu Komunikace občana, dostupném na výše uvedeném odkazu.

Na výměnu plynových kondenzačních kotlů mohou žadatelé získat maximálně 100 tisíc korun, u kotlů na biomasu 130 tisíc a u tepelných čerpadel až 180 tisíc korun.  V případě dotazů mohou žadatelé využít email kotlikovedotace@olkraj.cz.

Čas se krátí. Požádat o kotlíkové dotace můžete do konce srpna


Poslední změna 22. 08. 2022 10:28:27