Autobusy v kraji znovu pojedou v prázdninovém režimu

11. 01. 2021

Olomoucký kraj zredukuje autobusovou dopravu, jejímž je objednavatelem. V souvislosti s vládními opatřeními, která platí kvůli pandemii koronaviru, pojedou autobusy od středy 13. ledna v režimu jarních prázdnin. Jde o jediné efektivní řešení.

„Opět redukujeme posilové školní spoje a školní spoje, které neplní jinou obslužnost, než návoz dětí do škol. Toto opatření bude trvat do doby, než se školáci zase vrátí do lavic,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Zácha.

Do škol nyní chodí pouze děti z prvních a druhých tříd. Ty obvykle využívají základní školy v místě svého bydliště, a pokud ne, vozí je do školy rodiče. Takto malí školáci autobusy většinou nejezdí, což vyplynulo i z diskuze s dopravci, kteří veřejnou dopravu v kraji zajišťují.

„Důležité je, že základní dopravní obslužnost obcí zůstane zachována. Kdyby někde vznikl nějaký problém, budeme ho operativně řešit,“ řekla Kateřina Suchánková, ředitelka KIDSOK.

Tak, jak se budou vládní opatření v souvislosti s covid-19 uvolňovat a do škol zamíří i starší ročníky dětí, bude KIDSOK na změny reagovat a počet spojů navýší. Informace o aktuálních jízdních řádech najdou cestující na webu cestujok.cz nebo idsok.cz, případně mohou zavolat na telefonní linku 588 88 77 88.

Autobusy v kraji znovu pojedou v prázdninovém režimu     Ilustrační foto


Poslední změna 11. 01. 2021 12:38:16