Ambasáda pohybu pro všechny

Společná akce projektu KAP a FTK UPOL se pod názvem „Ambasáda pohybu pro všechny“ konala ve čtvrtek  2. prosince 2021 od 9.00 hod. v prostorách Střední průmyslové školy Jeseník.

Cílem tohoto setkání bylo seznámit se s inovovaným a v mnohém moderním pohledem na pohybové aktivity ve školách a školských zařízeních. Snahou organizátorů bylo vytvořit u řídících pracovníků škol povědomí o možnostech v často opomíjených vzdělávacích oblastech spojených se zdravím, životním stylem, tělesnou výchovou, ale překvapivě i všemi dalšími vyučovanými předměty.

Akce se zúčastnilo 35 zástupců středních a základních škol. Výstupem pro účastníka bylo:

•             Získání know-how v oblasti aktuálních obecných doporučení WHO ve vztahu k monitoringu pohybového   režimu včetně limitů veřejně deklarovaných informací.

•             Základní doporučení ve vztahu k výživě a podpoře vlastního zdraví s možností přenosu do školního režimu.

•             Získání základních informací týkající se metabolického syndromu a obdobných hromadných neinfekčních onemocnění pro aplikování těchto informací ve školním prostředí.

•             Získání obecných doporučení ve vztahu k podpoře zapojení žáků se SVP do školní TV i ve vztahu k pozitivnímu formování klimatu na škole.

Ambasadoři celé akce Mgr. Jiří Viterna a Ing. Aleš Jurečka, jako ředitelé škol se sídlem speciálního centra pohybové gramotnosti, zaštítili akci plnou nových technologií a netradičního pohledu na tradiční téma. Interaktivní prezentace k jednotlivým bodům programu měly za cíl inspirovat ředitele při hledání nových témat z vysoce prioritních oblastí jako je pohyb a IT technologie, komunikační systémy a životní styl, průřezová témata, mezipředmětová provázanost nebo zdravotně orientované pohybové programy šité na míru jednotlivým odborným zaměřením.

Více informací naleznete v přiložené pozvánce.

Soubor typu pdfpozvánka s programem akce(665,7 kB)stáhnout


Poslední změna 10. 12. 2021 11:09:18