Novinky z Moravské brány: Tři nové výrobky nesou prestižní regionální značku!
Region Hranicko se může pochlubit dalšími výjimečnými produkty, které nově nesou značku MORAVSKÁ BRÁNA regionální produkt®. V úterý dne 13. května 2025, se v zasedací místnosti MAS Hranicko konala již XII. Certifikační komise, která rozhodla o udělení certifikátu třem novým výrobcům. Celkový počet oceněných výrobků tak vzrostl na 32 od 26 výrobců.
A kdo se přidal do rodiny držitelů této značky, která garantuje původ, kvalitu a vazbu na region Moravské brány?
Levandule z Kyžlířovského labyrintu od Lenky Švarcové je pěstována bez chemie v podhorských podmínkách Oderských vrchů. Čistý přírodní produkt, který voní krajinou.
Filip Kozák přináší Lučický jablečný ocet – tradičně vyráběný z vlastních jablek z regionálních sadů. Poctivost a příroda v každé kapce.
Šunka Bečva od společnosti VÁHALA a spol. s r.o. je šunka nejvyšší jakosti s 92 % masa. Jemná chuť potěší každého milovníka kvalitních uzenin.
Komise zároveň projednala a obnovila 27 dříve udělených certifikátů, čímž potvrdila trvalou kvalitu a originalitu regionálních produktů.
Chcete se přidat? Jste výrobce, řemeslník nebo producent z regionu a zajímá vás možnost získání certifikátu? Neváhejte kontaktovat koordinátorku značky:
Bc. Olga Vilímková
email: o.vilimkova@regionhranicko.cz
tel.: +420 731 456 266
Více informací najdete na:
www.regionhranicko.cz/moravska-brana
www.regionalni-znacky.cz/moravska-brana