42. ročník Mistrovství Evropy Ecce Homo

Datum02.-04. 06. 2023
Místo konáníŠternberk
WWWwww.eccehomo.cz
OrganizátorAMK Ecce Homo Šternberk

O víkendu 2. – 4. června se uskuteční 42. ročník Mistrovství Evropy Ecce Homo a uběhne již 118 let od prvního závodu vůbec. V loňském roce se na šternberský podnik přihlásilo rekordních 213 jezdců z 16 evropských zemí. Velký zájem se očekává i v letos a to za účasti zvučnných jmen.

Rozhodně byste si neměli nechat ujít souboj mezi nejrychlejším Christianem Merlim, držitelem traťového rekordu a několikanásobným vítězem tohoto závodu, a domácím démonem Petrem Trnkou. Z českých jezdců se můžete těšit také na legendu českých závodů do vrchu Miloše Beneše nebo domácího pilota Václava Janíka. Nebude chybět Marek Rybníček s naprosto unikátním vozem KTM GTX-bow. Na svůj minulý úspěch by chtěl navázat i Petr Vítek a můžete se těšit samozřejmě i na další šternberské jezdce.

AMK Ecce Homo má také své jezdce, kteří jezdí pod hlavičkou tohoto automotoklubu. Horkou novinkou je fakt, že pro letošní sezónu se oficiálním jezdcem AMK Ecce Homo stal Švýcar Ronnie Bratsch, který bude soutěžit s českou závodní licencí.

Evropský koncept závodu zůstává nezměněn, v pátek v podvečer proběhne zahájení závodu Ecce Homo na Hlavním náměstí, v sobotu se odjedou dvě tréninkové jízdy a v neděli pak dvě závodní. Kromě formulí a tzv. placek ale budete mít možnost vidět spoustu jedinečných vozů Kategorie 1. Nebudou chybět závodní automobily značky Porsche, Lamborghini, Mitsubishi, BMW, Škoda a další.

Na letošní rok pro vás organizátoři připravili novinku. Během celého závodního víkendu budete mít možnost navštívit pravý dakarský bivak, kde bude zaparkováno několik kamionů soutěžících na letošním Dakaru. Budete mít jedinečnou možnost tato monstra vidět také „v akci“ na trati Ecce Homo.

Nejen dakarské kamiony budou k vidění, ale nebude chybět ani hudba, pivo a stánky s občerstvením. Na Hlavním náměstí totiž proběhne doprovodný program Město v pohybu, který bude pro všechny opět zcela zdarma.

42. ročník Mistrovství Evropy Ecce Homo


Poslední změna 02. 05. 2023 11:21:47