20.–22. 10. 2023 proběhne třídenní HACKATHON zaměřený na originální nápady vedoucí ke zlepšení kvality života

12. 09. 2023

20.–22. 10. 2023 proběhne třídenní HACKATHON zaměřený na originální nápady vedoucí ke zlepšení kvality života.

Jedná se o 48 - hodinovou intenzivní kreativní událost zaměřenou na tvorbu originálních nápadů vedoucích ke zlepšení kvality života v olomouckém regionu. Úkolem účastníků bude v týmu, nebo samostatně, pod dohledem zkušených mentorů a za pomoci dodaných otevřených dat, navrhnout, vytvořit a odprezentovat vlastní, nebo předpřipravené, kreativní řešení zasazené do různých tematických oblastí (např. mobilita, bezpečnost, infrastruktura, životní prostředí, udržitelnost, kultura).

Akce si klade za cíl nalákat nejen IT experty, ale též odborníky, studenty nebo nadšence napříč všemi obory s důrazem na interdisciplinaritu. Očekávají se tedy nejen technické projekty, ale také řešení v podobě konceptů, plánů, hodnocení nebo analýz.

Účastníci budou nejprve seznámeni s pravidly, otevřenými daty a nabízenými tématy. Následně začnou pracovat na tvorbě. Pro účastníky jsou připraveny zajímavé tematické expertní workshopy, které jim pomohou v rámci různých aspektů řešení jejich projektů. Během 48 hodin vytvoří týmy vlastní projekt, který odprezentují odborné porotě.

Přihlašování: od 11.9. do 6.10. 2023

Místo: Katedra geoinformatiky, Univerzita Palackého v Olomouci

Více informací


Poslední změna 12. 09. 2023 14:24:03