Úřad na kolech zafungoval skvěle

12. 04. 2019

Hejtmanova mobilní kancelář, která se do terénu poprvé vydala ve čtvrtek 11. dubna, měla u obyvatel regionu velký úspěch. Projekt, který má přiblížit krajský úřad lidem, zavítá postupně do všech větších měst Olomouckého kraje. První zastávka byla ve Šternberku.

„Pana hejtmana jsem se ptal na kotlíkové dotace, protože mám doma staré uhláky a chtěl bych něco jiného. Je mi osmašedesát let, takže tahat po schodech kýble s uhlím už je nad moje síly,“ svěřil se jeden z prvních návštěvníků hejtmanovy mobilní kanceláře Josef Linhart.

Dalšími tématy, na která se lidé v krajském karavanu hejtmana Ladislava Oklešťka dotazovali, byly opravy silnic, elektrifikace trati z Olomouce do Uničova, nedostatek řemeslníků, platy ve zdravotnictví nebo rozšíření nabídky sociálních služeb.

Mobilní kancelář má obrovskou výhodu v tom, že si lidé nemusí brát v zaměstnání volno a cestovat na krajský úřad do Olomouce. Hejtmanství přijede rovnou k nim, protože zajímat se o potřeby obyvatel, a hlavně je řešit, je zase hejtmanovou prací,“ vysvětlil podstatu nového projektu Ladislav Okleštěk.

Ve Šternberku se hejtman setkal také s místními podnikateli a čelil dotazům studentů při besedě na tamní lesnické škole.

Další zastávka mobilní kanceláře bude ve čtvrtek 16. května v Hranicích.

Více fotografií ZDE.

Úřad na kolech zafungoval skvěle


Poslední změna 12. 04. 2019 09:36:55