To nejlepší na konec. Kraj dokončil rekonstrukci dvou významných silnic

12. 12. 2018

Tento rok poslední opravy silnic proběhly na Mohelnicku a Jesenicku. Hejtmanství tam ve středu 12. prosince uvedlo do provozu dvě důležité dopravní tepny. Jejich modernizace stála přibližně 173 milióny korun. Oba projekty se tak řadí mezi letos nejvýznamnější investice do silniční sítě v Olomouckém kraji.

„Rekonstrukce cesty z Úsova do Mohelnice vyšla na zhruba devadesát miliónů korun a oprava silnice z Písečné do Supíkovic byla o sedm miliónů levnější. Firmy stihly zakázky dokončit těsně před začátkem zimy. Řidiči to mohou brát jako náš vánoční dárek a já věřím, že jim udělá radost,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Hejtmanství na důležité projekty získalo dotace, které pokryly většinu nákladů. Opravené úseky měří celkem jedenáct kilometrů. Řidičům zpříjemní jízdu z Uničova přes Úsov do Mohelnice a na severu kraje zrychlí cestování do Polska.

Modernizace se netýkala pouze samotných cest. Obce, v jejichž katastru zmiňované silnice leží, investovaly také do související infrastruktury. Třeba v Úsově radnice zaplatila nové chodníky, které opravenou cestu lemují a na něž svítí moderní veřejné osvětlení. „Podobně postupovaly také Písečná a Supíkovice. Opravou prošla i silnice k jeskyni Na Špičáku,“ dodal náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Hejtmanství před nedávnem zprovoznilo další opravené silnice také na Olomoucku a Uničovsku. Kilometry nových vozovek slouží motoristům i na Prostějovsku a Zábřežsku.

Fotogalerie zde.

To nejlepší na konec. Kraj dokončil rekonstrukci dvou významných silnic


Poslední změna 12. 12. 2018 16:44:41