Soutěže pro podnikatele

EY Podnikatel roku 2023 Olomouckého kraje
EY Podnikatel roku 2023 Olomouckého kraje
EY Podnikatel roku 2023 Olomouckého kraje

Olomoucký kraj se pravidelně podílí na propagaci a organizaci následujících soutěží:

EY Podnikatel roku

Soutěž EY Podnikatel roku, byla založena společností EY (dříve známou jako Ernst & Young) ve Spojených státech amerických v roce 1986. Během své existence se rozšířila do řady zemí a v  současné době se jako jediná světově uznávaná soutěž svého druhu pravidelně vyhlašuje již téměř v 60 zemích na šesti kontinentech.  Soutěž Podnikatel roku je koncipována jako mezinárodní, proto jsou kritéria, podle nichž jsou jednotliví účastníci posuzováni, v každé zemi srovnatelná.  Jejím cílem je ukázat veřejnosti vynikající osobní příklady na poli podnikání, které mohou být vzorem pro mladé, začínající podnikatele.

Soutěž EY podnikatel roku má v Olomouckém  kraji letitou tradici – vítěz je vyhlašován bez přerušení už od roku 2006. Titul Podnikatel roku Olomouckého kraje a možnost reprezentovat Olomoucký kraj v celorepublikovém finále získalo již osmnáct vítězů. Jméno držitele titulu EY Podnikatel roku 2023 Olomouckého kraje bylo vyhlášeno v prostorách Pevnosti poznání Olomouc dne 15. února 2024.

Vítěz EY Podnikatel roku 2023 Olomouckého kraje:

Ladislav Brázdil a jeho synové Jiří a Ladislav, jejichž firma společnosti BG7 global s.r.o. se zabývá vývojem a výrobou lehkých konstrukcí pro široké spektrum odvětví od automobilového průmyslu přes elektrotechniku až po vodohospodářství. Fungování společnosti BG7 global je dle slov Ladislava Brázdila založeno na systému sedmi pilířů. Jsou jimi automatizace, blokace, systematizace, informace, kvalifikace, motivace a duplikace. Pilíře, jež se odrážejí v dnešním názvu firmy, zahrnují konkrétní opatření a metody, které zajistily dramatický růst marží i zisku a osvědčily se i při nabírání nových talentovaných zaměstnanců.

Oficiální video o soutěži: EY Podnikatel roku 2023 – Přihlaste se nebo nominujte - YouTube

Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na www.podnikatelroku.cz a nominační formulář na adrese https://www.podnikatelroku.cz/prihlaska/chci-se-prihlasit .

Ke stažení:

Soubor typu pdfVýsledková brožura EY Podnikatel roku 2023(11,4 MB)stáhnout
Soubor typu pdfSpolečnosti BG7 global s.r.o.(1,6 MB)stáhnout
Soubor typu jpgSpolečnosti BG7 global s.r.o.(353 kB)stáhnout

Aktuality

16.02.2024 - Podnikatelem roku Olomouckého kraje je firma BG7 global rodiny Brázdilů

Ocenění EY Podnikatel roku 2023 Olomouckého kraje bylo letos uděleno hned trojici podnikatelských osobností. Z rukou vedoucí partnerky EY Martiny Kneiflové a hejtmana Olomouckého kraje Josefa Suchánka si jej převzali Ladislav Brázdil a jeho synové Ladislav a Jiří. Jejich společnost BG7 global s. r. o. se zabývá vývojem a výrobou lehkých konstrukcí pro široké spektrum odvětví od automobilového průmyslu přes elektrotechniku až po vodohospodářství.

Podnikatelem roku Olomouckého kraje je firma BG7 global rodiny Brázdilů

26.09.2023 - Olomoucký kraj hledá dalšího podnikatele roku

Odstartoval další, v pořadí už 18. ročník soutěže EY Podnikatel roku Olomouckého kraje. Zájemci se mohou hlásit do pátku 20. října, výsledky pak budou známé na jaře. Olomoucký kraj je bohatý na různorodá průmyslová odvětví, která jsou ve firmách vítězů zastoupena. Soutěž vyhlašuje společnost EY ve spolupráci s Olomouckým krajem.

Olomoucký kraj hledá dalšího podnikatele roku

10.02.2023 - Titul Podnikatel roku 2022 Olomouckého kraje získal muž, jehož firma nabízí lepší pohled na svět

Gerald Rausnitz, jehož firma Meopta Group působí v Přerově, získal titul EY Podnikatel roku 2022 Olomouckého kraje. Podnik zaměstnává 1 800 lidí a jeho tržby se předloni vyšplhaly na 3,6 miliardy korun. „Lepší pohled na svět“ – to je krédo, kterým se společnost při výrobě optiky řídí.

Titul Podnikatel roku 2022 Olomouckého kraje získal muž, jehož firma nabízí lepší pohled na svět

12.09.2022 - Šikovní podnikatelé mohou opět usilovat o prestižní ocenění

Společnost EY ve spolupráci s Olomouckým krajem vyhlašuje další ročník soutěže EY Podnikatel roku Olomouckého kraje. Zájemci se mohou hlásit do 21. října s tím, že výsledky se dozví příští rok na jaře. Nad akcí převzal záštitu hejtman Josef Suchánek.

Šikovní podnikatelé mohou opět usilovat o prestižní ocenění

08.02.2022 - Kraj má nové podnikatele roku. Ocenění míří na Hanou

Pod záštitou Josefa Suchánka, hejtmana Olomouckého kraje proběhlo v úterý 8. února vyhlášení šestnáctého ročníku soutěže EY Podnikatel roku 2021 Olomouckého kraje. Držiteli ocenění se stali Jiří Nesvadbík a Ladislav Vrána, jejichž žaluzie NEVA můžete najít na budovách po celém světě.

Kraj má nové podnikatele roku. Ocenění míří na Hanou

archiv aktualit »

 

Podnikavá hlava

Soutěž Podnikavá hlava organizuje Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci, který dlouhodobě podporuje podnikání mladých a zakládání startupů v Olomouckém kraji. Za tímto účelem organizuje soutěž, jejímž cílem je vyhledat a odměnit zajímavé podnikatelské záměry a projekty, které dosud nebyly realizovány.

Soutěž Podnikavá hlava proběhla dne 28. května 2023 pod záštitou náměstka hejtmana Olomouckého kraje, Ing. Jana Šafaříka, MBA a v letošním roce byla udělena záštita nad akcí i rektorem UP. Hlavním partnerem bylo tradičně Inovační centrum Olomouckého kraje, které se podílí na finančních odměnách vítězům a poskytuje expertní startupové konzultace

Soutěž je určena budoucím, začínajícím i zkušeným podnikatelům a za její existenci se dosud přihlásilo více než 380 projektů. Do letošního čtrnáctého ročníku soutěže se přihlásilo 23 soutěžících, z nichž 10 s nejlepšími podnikatelskými záměry postoupilo do finále.

Letošní ročník Podnikavé hlavy znovu potvrdil, že Olomoucký kraj je bohatý na inspirativní a perspektivní nápady, které čekají na realizaci a podporu.

Vyhlášení vítězů a předání cen proběhlo za účasti Jana Šafaříka, náměstka hejtmana Olomouckého kraje, a Tomáše Dostála, ředitele Inovačního centra Olomouckého kraje. Vítězný projekt získal nejen finanční odměnu 50 000,- Kč, ale také příležitost k navázání nových kontaktů, sdílení zkušeností a konzultacím s mentory. Vítěz soutěže má také možnost využít 50% slevu na roční pronájem kanceláře ve Vědeckotechnickém parku UP.

V roce 2023 se stal vítězem projekt 2short.ai pana Samuela Jašíka, který využívá umělé inteligence ke tvorbě krátkých klipů a podcastů. Druhé místo Druhé místo obsadila dvojice talentovaných středoškoláků s aplikací FreshenUp, která pomůže klientům i poskytovatelům kosmetických služeb zlepšit proces objednávání. Vítěznou trojici pak uzavírá projekt Smart Home Box, nabízející díky unikátnímu spojení znalostí z architektury, IT a designu inovativní zařízení pro chytrou domácnost.

Podrobné informace o soutěži naleznete na webu www.podnikavahlava.cz nebo Facebooku Soutěž Podnikavá hlava.

Výsledky finále:

1. místo:                      Samuel Jašík, projekt 2short.ai

2. místo:                      Adam Šotek a Milan Šišma - FreshenUp

3. místo:                      Matěj Svoboda - Smart Home Box

Speciální kategorie pro rok 2023:

"Podnikatel z UP"        Samuel Jašík, projekt 2short.ai                      

Aktuality

25.05.2022 - Podnikavá hlava opět překypovala nápady

Soutěž Podnikavá hlava organizuje Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci, který dlouhodobě podporuje podnikání mladých a zakládání startupů v Olomouckém kraji. Za tímto účelem organizuje soutěž, jejímž cílem je vyhledat a odměnit zajímavé podnikatelské záměry a projekty, které dosud nebyly realizovány.

Podnikavá hlava opět překypovala nápady

 

PwC Firma roku 2023, MONETA Živnostník roku 2023

Soutěž patří svým všeoborovým a regionálním zaměřením k největším podnikatelským kláním v zemi. Soutěžící jsou objektivně posuzováni díky propracovanému systému hodnocení, kdy odpovídají na stručné otázky charakterizující jejich podnikání a popisují svůj podnikatelský příběh. U firem se hodnotí také tzv. scoring (parametry dokládající podnikatelské zdraví firmy).

Do krajského finále postupuje celkem 10 firem a 10 živnostníků z každého kraje. V krajském kole je určen vítěz na základě hodnocení odborné poroty. Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty.

Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží PwC Firma roku 2023 a MONETA Živnostník roku 2023 se uskutečnilo 14. prosince na pražském Žofíně.

PwC Firma roku 2023 Olomouckého kraje
1. místo ZLKL, s.r.o.
2. místo Zemědšlské družstvo Unčovice
3. místo ABO valve, s.r.o.

MONETA Živnostník roku 2023 Olomouckého kraje
1. Libuše Strachotová
2. Olga Gřundělová
3. Milena Hesová

MONETA Živnostník roku Srdcař Olomouckého kraje Olga Gřundělová

Nejlepší rodinnou firmou roku v celorebuplikovém finále se stala ZLKL věnující se strojírenské výrobě

ZLKL nabízí svým zákazníkům širokou škálu strojírenských činností, konkrétně obrábění, lisování, svařování, povrchové úpravy, 3D kontrolu kvality a také vývoj a konstrukci. Díky své komplexnosti, kvalitě, schopnosti rychle reagovat na požadavky klienta a přijatelným cenám dlouhodobě roste tržbami i počtem zaměstnanců. Dodává především do nadnárodních koncernů, jako je Emerson, Siemens, Miele, Daimler a mnoha dalších. Přibližně 60 % výroby směřuje na export, hlavním odbytištěm je po České republice Francie a Německo. Většina výrobků nachází své použití v elektrotechnickém, vodohospodářském a v automobilovém průmyslu. „Náš zákazník má většinou přesnou představu o tom, co chce, abychom mu vyrobili. Dostaneme výkres, velikost série, navrhneme technologický postup, provedeme homologaci, a pak se pustíme do výroby,“ říká jednatel vítězné společnosti Ladislav Brázdil, v jehož firmě pracují jeho synové a jejich manželky. S některými zákazníky je v dlouhodobém vztahu a podílí se i na vývoji produktu. U jednotlivých projektů má speciální zlepšovatelský tým technologů, jejichž cílem je zrychlit, zjednodušit a zlevnit výrobu každého dílu při zachování vysoko nastavených kvalitativních požadavků.

Více informací k soutěži a pravidlům, naleznete zde

 

Informace z roku 2022:

IBM Firma roku 2022 Olomouckého kraje:

1. Sensio.cz s.r.o. – výroba 3D hudebních nástrojů a vývoj informačních systémů pro umělecké školy (Přerov)
2. Juuva.cz s.r.o. – tvorba speciálních knih pro děti (Zábřeh)
3. GIVT.cz  s.r.o. – internetový portál pro podporu neziskových organizací (Olomouc)

MONETA Živnostník roku 2022 Olomouckého kraje:

1. Milan Heitmar – umělecký sedlář a brašnář (Velké Losiny)
2. Jana Kašparová – cukrářská výroba (Hošťálková)
3. Michaela Krumpová – pomoc klientům od bolesti pohybového aparátu (Ruda nad Moravou) 

Ekonomicky nejúspěšnější firma roku 2022 Olomouckého kraje:

CATHEDRAL Software, s.r.o. – vývoj a dodávky konfigurátoru výrobků (Prostějov)

MONETA Živnostník roku Srdcař 2022 Olomouckého kraje:

Jana Kašparová – cukrářská výroba (Velké Losiny)


Poslední změna 21. 03. 2024 13:41:39