Soutěž, která ocení všechny společensky odpovědné, právě odstartovala

16. 04. 2024

Dělá vaše firma nebo obec něco navíc, nad rámec požadavků legislativy? Máte malou či větší firmu, organizaci, jste obec, nebo organizace veřejného sektoru, která se nebojí čelit výzvám společenské odpovědnosti? Chcete ukázat, jak vaše podnikání přispívá k lepší společnosti? Přihlaste se do čtvrtého ročníku soutěže Cena hejtmana Olomouckého kraje za společenskou odpovědnost.

„Být odpovědný v osobním životě je pro mnohé samozřejmostí, ale být společensky odpovědný i ke svému okolí, to už samozřejmostí být nemusí. Přihlášením se do soutěže nejen ukazujete svůj závazek k lepší budoucnosti, ale stáváte se také inspirací pro ostatní. Těším se na vaše příběhy úspěchů, které mi bude ctí ocenit,” uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Soutěž je otevřena pro všechny, kteří se aktivně podílejí na rozvoji udržitelného podnikání a kteří dobrovolně přebírají spoluodpovědnost za blaho a udržitelný rozvoj moderní společnosti. Ať už je to malá nebo velká firma, živnostník, obec nebo organizace veřejného sektoru (školy, příspěvkové organizace). Zkrátka ti, kteří nejen že dobrovolně začleňují sociální a ekologická hlediska do každodenního chodu organizace, ale chovají se také zodpovědně ke svému okolí.

„Tato soutěž je víc než jen ocenění. Je to ukázka všeho, co lze uplatnit v každodenních činnostech. Cílem soutěže je ukázat všechny, kteří mohou být jiným příkladem a ukázat, že společenská odpovědnost i každodenní pracovní nasazení, mohou jít ruku v ruce,” uvedl Jan Šafařík, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast regionálního rozvoje.

Pro přihlášení do soutěže je třeba udělat dva kroky. Na webu cenykraje.cz v sekci Společenská odpovědnost podat přihlášku a současně také na uvedený e-mail zaslat sebehodnotící dotazník, a to do 29. června.  Vítězové budou vyhlášeni 10. září v prostorách Pevnosti poznání Olomouc.

Olomoucký kraj rovněž připravil bezplatné informační online semináře pro jednotlivé kategorie. 14. května se uskuteční seminář Úvod do oblasti společenské odpovědnosti (CSR), a ve dnech 28. a 29. května pak semináře ke konkrétním soutěžním kategoriím. Na semináře se můžete registrovat ZDE.

Soutěž, která ocení všechny společensky odpovědné, právě odstartovala


Poslední změna 25. 04. 2024 10:02:30