Rok 2019

Na konferenci Dne malých obcí byl slavnostně zahájen 25. ročník tradiční soutěže Vesnice roku v Programu obnovy venkova ČR. Vyhlašovateli soutěže jsou Ministerstvo pro místní rozvoj, Spolek pro obnovu venkova ČR, Svaz měst a obcí ČR a Ministerstvo zemědělství. Olomoucký kraj se již tradičně stává spoluorganizátorem této soutěže.

Do soutěže se mohly přihlásit obce vesnického charakteru, které mají maximálně 7 500 obyvatel a které mají zpracovaný vlastní strategický dokument zabývající se rozvojem obce, program obnovy vesnice. Přihlášky bylo možné podávat od 19. února do 30. dubna 2019. Do krajského kola soutěže Vesnice roku 2019 v Olomouckém kraji se přihlásilo celkem 13 obcí Olomouckého kraje - Babice, Bělotín, Býškovice, Dobrochov, Grymov, Partutovice, Radvanice, Svésedlice, Štíty, Tištín, Troubky, Veselíčko a Vrchoslavice.

Hodnotitelská komise bude desetičlenná a bude pracovat v následujícím složení:

Předseda – Leoš Hannig, starosta obce Vápenná a vítěz krajského kola v roce 2017

Místopředseda – Josef Šenk, starosta obce Šumvald a vítěz krajského kola v roce 2018

MMR ČR – Ing. Michaela Marková, tajemník

SPOV ČR, SMS ČR – Josef Londa, člen

SMO ČR – Zdeněk Beťák, člen

MZe, Státní zemědělský a intervenční fond – Ing. Markéta Bezoušková, člen

MŽP, Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu – Ing. Helena Hoferková, člen

MK, Národní památkový ústav – Mgr. Hana Myslivečková, člen

Svaz knihovníků a informačních pracovníků – Tomáš Pavelka, člen

KÚOK – oddělení regionálního rozvoje – Ing. Jana Olivíková, člen

Soubor typu pdfBrožura Vesnice roku v Olomouckém kraji roku 2019(2,6 MB)stáhnout

05.08.2019 - Zlatá stuha visí v Bělotíně

Zlatá stuha za vítězství v krajském kole soutěže Vesnice roku 2019 už zdobí stěnu kanceláře starosty Bělotína. Společně s šekem na tři sta tisíc korun ji převzal z rukou hejtmana Olomouckého kraje Ladislava Oklešťka během slavnostního vyhlášení výsledků soutěže, které proběhlo v bělotínském kulturním domě ve čtvrtek 1. srpna.

Zlatá stuha visí v Bělotíně

17.06.2019 - Krajskou vesnicí roku je Bělotín

S místními částmi Kunčice, Lučice a Nejdek je třetí největší obcí v přerovském okrese. Mezi dominanty vesnice s 1800 obyvateli patří kostel svatého Jiří s bohatým barokním interiérem. Místo na Jelením kopci, kde v době ledové skončil svou pouť skandinávský ledovec, připomíná památník Evropského rozvodí. Obec Bělotín se ode dneška navíc může pyšnit titulem Vesnice Olomouckého kraje roku 2019.

Krajskou vesnicí roku je Bělotín

29.05.2019 - Už popětadvacáté se obce utkají o titul Vesnice roku Olomouckého kraje

Celkem třináct obcí se letos přihlásilo do krajského kola soutěže o nejlepší vesnici. V termínu od 3. do 7. června tak hodnotitelská komise navštíví Babice, Bělotín, Býškovice, Dobrochov, Grymov, Partutovice, Radvanice, Svésedlice, Štíty, Tištín, Troubky, Veselíčko a Vrchoslavice.

Už popětadvacáté se obce utkají o titul Vesnice roku Olomouckého kraje

07.03.2019 - Prestiž i statisícové odměny. Začala soutěž o vesnici roku

Také letos se obce z Olomouckého kraje mohou zapojit do soutěže, jejíž vítěz se stane krajskou vesnicí roku 2019. Nejlepší z každého regionu pak čeká souboj na celostátní úrovni. Zájemci se mohou hlásit do konce dubna, pro vítěze připravilo hejtmanství zajímavé finanční prémie.

Prestiž i statisícové odměny. Začala soutěž o vesnici roku


Poslední změna 01. 06. 2022 09:21:43