Olomoucký kraj si podal ruce s Kanadou

22. 02. 2019

Velvyslankyně Kanady Barbara C. Richardsonová navštívila ve čtvrtek 21. února Olomouc. Během setkání s hejtmanem Ladislavem Oklešťkem na půdě Krajského úřadu Olomouckého kraje hovořila především o možné spolupráci například v oblasti dopravních staveb.

Zajímalo mě třeba to, jak to v Kanadě funguje při budování silnic.  Olomoucký kraj totiž na opravu silniční sítě vynakládá stovky miliónů korunu, a pokud někde v zahraničí mají zajímavé tipy, jak údržbu a výstavbu cest zrychlit, rádi se jimi necháme inspirovat,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Na setkání hejtmana s velvyslankyní přišla řeč také na průmyslovou spolupráci obou zemí. „Dobrou zprávou je, že existuje celá řada firem z obou našich zemí a regionů, které by spolu mohly efektivně spolupracovat,“ dodala Barbara C. Richardsonová.

Kanadská velvyslankyně během jednání vyzdvihla historickou krásu Olomouce a ocenila také rozmanitost Olomouckého kraje. Jeseníky sice rozlohou ani zdaleka kanadským lesům konkurovat nemohou, příroda je v nich ale stejně podmanivá.

01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg
09.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg


Poslední změna 22. 02. 2019 11:47:56