Olomoucké sportovce povede olympijský medailista

15. 01. 2020

Zimní svátek českých sportovních nadějí se blíží. Už 19. ledna startuje devátý ročník Zimní olympiády dětí a mládeže, který poprvé hostí Karlovarský kraj. V konkurenci více než 1300 dětí chce uspět také výprava z Olomouckého kraje - a to ve svých silných disciplínách, mezi které patří rychlobruslení, slalom nebo snowboarding.

Jedním z favoritů na medaili je Vilém Homola, který se postaví na start v alpských disciplínách. V roce 2018 přispěl do medailové sbírky Olomoucké výpravy, když v obřím slalomu získal bronz.

Vlajkonošem kraje na zahajovacím ceremoniálu bude bývalý alpský lyžař Jan Hudec. Rodák ze Šumperka prožil většinu života v Kanadě, kam emigroval s rodiči. Závodil za kanadský národní tým a zúčastnil se Zimních olympijských her v Soči i ve Vancouveru, odkud si přivezl bronzovou medaili z disciplíny Super-G. V roce 2016, dva roky před ukončením kariéry, se stal členem české reprezentace.

Na mladé sportovce čeká v Karlovarském kraji hned několik závodišť. Běžecké lyžování bude hostit Boží Dar, zatímco alpské disciplíny či snowboarding se budou konat ve skiareálu na Klínovci. Zimní stadion v Ostrově přivítá jak krasobruslaře, tak i rychlobruslaře. Karatisté budou zápasit v Mariánských Lázních.

Závodit se bude nejen v Česku, ale také za hranicemi. Stadion s moderním zázemím čeká na mladé biatlonisty v německém městě Oberwiesenthal. Přímé přenosy ze Zimní olympiády dětí a mládeže bude pravidelně přenášet ČT Sport.

Olomoucké sportovce povede olympijský medailista


Poslední změna 15. 01. 2020 08:35:53