Olomoucká organizace Zet-My rozjíždí kampaň na hledání hostitelů do projektu Homesharing.

01. 03. 2022

Homesharing je jako forma sdílené péče na bázi sousedské výpomoci založena na dlouhodobém přátelském vztahu dítěte se zdravotním postižením a dospělého hostitele, který se stane jeho kamarádem a odlehčí tím pečující rodině. Homesharing není jen jednostrannou podporou dlouhodobě pečujícím rodinám, ale je přínosný pro všechny zapojené, jak pro rodiče, tak dítě i hostitele.

V krátkém videu (viz níže) se můžete seznámit s Julinkou, které již homesharing pomáhá. „Julča nám dala další životní zkušenost a umožnila vnímání toho, jak složité to mají pečující rodiny a jak jednoduché je někomu pomoci,“ říká Miroslav Kubíček, hostitel Julinky z prvního pilotního projektu Homesharing pro Olomoucký kraj.

Hostitel z řad laické veřejnosti, pro kterého je zajištěno školení a podpora organizace, si bere dítě pravidelně do péče na předem smluvený čas – společně jdou například na procházku, hrají si nebo jen tak listují v knížkách. Dítě se pak vrací zpět do své rodiny. Organizace v kampani hledají další hostitele, kteří chtějí v péči o druhé posunout svůj přístup k životu, obohatit se o nevšední propojení s okolním světem, pocit smyslu a radosti. Zapojit se může opravdu každý a to na www.zet-my.cz. Zájemci o hostitelství se mohou účastnit nezávazného setkání, které se uskuteční 22. 3. 2022 a 27. 4. 2022 vždy od 17:00 v sídle organizace na Náves Svobody 706/8a, Holice – Olomouc.

https://www.youtube.com/watch?v=B_dz-7V48RU

 


Poslední změna 01. 03. 2022 13:50:39