Nová publikace rozšíří znalosti malých hasičů

20. 12. 2023

Víte, ve kterém městě stojí nejbližší hasičská stanice? Na kolik minut dýchání má hasič vzduch v lahvi dýchacího přístroje? Nebo co je při požáru pro člověka nejvíc nebezpečné? Nejen na tyto otázky odpoví malým hasičům a hasičkám nová publikace s názvem Stalo se, a co teď? … aneb Sešit pro nejmenší hasičky a hasiče a jejich rodiče, kterou vydává Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje ve spolupráci s Olomouckým krajem.

„Publikace je pokračováním úspěšné edice, jejíž vydání Olomoucký kraj podpořil už před třemi lety. Tentokrát je téma zaměřeno hlavně na děti předškolního věku, jsem ale přesvědčen, že spoustu zajímavostí se dozví i rodiče. Olomoucký kraj brožurku využije hlavně v rámci akcí pro děti,“ říká Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Kreslená publikace je plná omalovánek hasičů a hasičských cisteren. Děti se s brožurou vydají na dobrodružnou výpravu do světa hasičů a zábavnou formou se tak seznámí se základními pravidly, jak se zachovat v různých krizových situacích. Mimo jiné se dozví, že hasiči při požárech v panelových domech používají automobilové žebříky, co je to hlásič požáru nebo že je dobré předem si s rodinou dohodnout místo setkání (bezpečné místo blízko domu, kde se všichni shledají v případě mimořádné události).

„Jsem rád, že jsme v letošním roce vydali užitečnou pomůcku pro děti předškolního věku i jejich rodiče. Používat ji budeme hlavně v rámci preventivně výchovné činnosti v mateřských a základních školách. Děti mají možnost se při práci s ní hravou formou naučit reagovat v různých náročných situacích. A když si při omalovávání osvojí uvedené informace, může jim to v budoucnu pomoct,“ doplnil Karel Kolářík, ředitel HZS Olomouckého kaje.

Publikace vyšla v nákladu 1.800 ks a v elektronické podobě ji najdete ke stažení na webu Olomouckého kraje ZDE.

Nová publikace rozšíří znalosti malých hasičů
Nová publikace rozšíří znalosti malých hasičů
Nová publikace rozšíří znalosti malých hasičů


Poslední změna 20. 12. 2023 16:45:12