Nejnáročnější stavbu dokončil kraj o měsíc dřív

03. 12. 2019

Se čtyřtýdenním předstihem se v pondělí 2. prosince otevřela řidičům silnice z Lipníku nad Bečvou až po hranici se Zlínským krajem. Oprava téměř sedmi kilometrů vozovky vyšla na 178 miliónů korun – jde tak o jednu z finančně nejnáročnějších investic, které se letos v regionu uskutečnily. Hejtmanství na akci získalo evropské dotace.

„S opravou silnice začala firma na konci dubna s tím, že hotovo mělo být 28. prosince. Dnes je 2. prosince a auta už po nové asfaltce jezdí. Chci poděkovat stavební společnosti za to, že se s náročnou zakázkou dobře popasovala. A řidičům, kterým jízdu komplikovala objížďka, děkuji za trpělivost,“ uvedl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Oprava důležité spojnice se Zlínským krajem probíhala ve dvou etapách. Kromě samotného povrchu cesty došlo také k modernizaci jejího příslušenství. V Týnu nad Bečvou jsou nové kanalizační vpusti, v Lipníku nad Bečvou obrubníky a sjezdy ze silnice. U Oprostovic silničáři obnovili příkopy, sjednotili šířku cesty a v obci mají nová svodidla i značky.

„Celkové náklady na opravu vozovky byly více než 178 miliónů korun. Zhruba dva milióny hradila radnice z Lipníku nad Bečvou, přibližně milión a půl obec Oprostovice. Na krajskou správu silnic vyšel největší díl – 175 miliónů korun, z toho 143 milióny pokryla evropské dotace,“ upřesnil financování náročné akce Jan Zahradníček, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro dopravu.

Fotogalerie zde.

Nejnáročnější stavbu dokončil kraj o měsíc dřív


Poslední změna 03. 12. 2019 14:33:31