Na bronzovou neděli se změnily jízdní řády. Kraj cestujícím nadělil nové vlakové spoje

11. 12. 2023

Nové vlakové spoje, jejich lepší návaznost nebo moderní železniční jednotky. To jsou hlavní změny jízdního řádu v Olomouckém kraji. Upravený grafikon začal platit na bronzovou neděli, tedy 10. prosince. Některé novinky tak lidé stihnou využít ještě při cestě za vánočními nákupy.

„Vlakové spoje, které Olomoucký kraj u Českých drah objednal, najezdí v regionu šest a půl miliónu kilometrů. Je to o dvě stě tisíc více než vloni,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Kromě nových spojů mezi Velkými Losinami a Olomoucí, o kterých už Olomoucký kraj na svém webu informoval, se další změny týkají například posílení kapacity vlaků mezi Zábřehem na Moravě a Jeseníkem nebo úpravy odjezdů z Hanušovic, aby lépe navazovaly na autobusovou linkovou dopravu.

„Další příjemná změna potěší cestující na trati z Hranic na Moravě do Vsetína, kde se už v polovině příštího roku svezou novými RegioPantery,“ doplnila Kateřina Suchánková, ředitelka Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje.

Ke stejnému datu se změnily také jízdní řády některých autobusových spojů. Jejich aktuálnost nabízí web idsok.cz. Tamtéž najdou zájemci také informace o výlukách, e-shop jízdenek nebo vyhledávač dopravního spojení.

Na bronzovou neděli se změnily jízdní řády. Kraj cestujícím nadělil nové vlakové spoje


Poslední změna 12. 12. 2023 12:00:31