Krajský úřad dává rovné příležitosti mužům i ženám. Ze soutěže si odnáší bronz

13. 12. 2023

V soutěži Úřad na cestě k rovnosti, která se zaměřuje na rovné příležitosti pro ženy a muže, si Krajský úřad Olomouckého kraje odnesl bronz. Ocenění v kategorii krajských úřadů si osobně převzal ředitel Lubomír Baláš společně s Jitkou Kekovou a Monikou Bártovou z Personálního útvaru. Slavnostní vyhlášení vítězů 17. ročníku soutěže a předání cen se uskutečnilo na konci listopadu v prostorách Lichtenštejnského paláce v Praze.

„Medailové umístění našeho krajského úřadu v této celostátní soutěži mě osobně velmi potěšilo. Vnímám to jako ujištění, že jdeme správným směrem. Rád bych touto cestou poděkoval všem našim zaměstnancům, protože za tímto oceněním je práce celého úřadu,“ řekl při převzetí ceny ředitel Lubomír Baláš.

Soutěž Úřad na cestě k rovnosti je pokračováním úspěšných ročníků předchozí soutěže Úřad roku "Půl na půl", která podporuje už od roku 2007 zavádění politiky rovnosti žen a mužů. Tyto principy by měl každý úřad začleňovat do své práce při prosazování rovnosti žen a mužů, a to ve dvou základních směrech: dovnitř vlastního úřadu, tedy směrem k zaměstnancům a zaměstnankyním, ale i navenek vůči klientům veřejné správy. 

„Krajský úřad Olomouckého kraje je tradičním účastníkem této soutěže. Loni jsme se umístili těsně pod stupni vítězů, letos se nám podařilo zabojovat a přivezli jsme bronzovou medaili v kategorii krajů,“ doplnila Jitka Keková.

Letošní ročník soutěže byl zaměřen na téma „Jak řeší úřady krajů, měst a obcí genderovou diskriminaci na pracovišti a jakým způsobem pomáhají ženám ohroženým sociálním vyloučením“.

Krajský úřad dává rovné příležitosti mužům i ženám. Ze soutěže si odnáší bronz


Poslední změna 13. 12. 2023 09:12:46