Kraj rozdal ceny za společenskou odpovědnost. Zvítězila univerzita i firmy

08. 11. 2022

Společensky odpovědný může být každý. Ne každý ale získá Cenu hejtmana Olomouckého kraje za společenskou odpovědnost. V pondělí 7. listopadu se to podařilo firmám Designfoods, weba Olomouc a Farmak. V kategorii obcí si cenu převzal Prostějov a za organizace Univerzita Palackého v Olomouci. Mezi mikropodniky a živnostníky zabodovalo BEC družstvo. Speciální ocenění za přínos v uplatňování principů společenské odpovědnosti získala organizace Czechitas.

„Společenská odpovědnost představuje cokoli, co prospívá lidem i přírodě a okolnímu světu najednou. Je to opak dříve prosazovaného přístupu, který životní prostředí chápal pouze jako zdroj k obohacení. Je to ale také vzájemná tolerance a respekt mezi lidmi, snaha o vzájemné soužití, které bude ku prospěchu všech. Děkuji všem firmám i jednotlivcům, kteří společensky odpovědní jsou,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Z došlých přihlášek vybírala vítěze speciálně složená porota. Ta pak došlé nominace hodnotila na základě přesně vyplněných dotazníků. A vítěze vyhlásila hned ve čtyřech hlavních kategoriích. Soutěž je v Olomouckém kraji stále ještě novinkou, letos proběhl teprve její druhý ročník.

„Letošním vítězům srdečně gratuluji a přeji jim mnoho dalších úspěchů. Zaslané dotazníky byly precizně vyplněny a překvapilo mě, kolika společenským aktivitám se finalisté soutěže dobrovolně věnují. Je to důkaz toho, že společenskou odpovědnost instituce a firmy vnímají jako jeden z důležitých aspektů svého působení. Jsem hrdý, že takové organizace v kraji máme a věřím, že jejich počet se bude stále zvyšovat,“ dodal Jan Šafařík, náměstek hejtmana pro regionální rozvoj.

Vítězové_1. místa_Cena hejtmana OK za CSR za rok 2021


Poslední změna 09. 11. 2022 08:06:12