Do výzvy 10 000 kroků se zapojily tisíce lidí. Mezi nimi i zaměstnanci krajského úřadu

26. 05. 2023

Do dubnové firemní výzvy se zapojilo více než sedmdesát zaměstnanců krajského úřadu. Utvořili mezi sebou osm týmů, většinou po deseti lidech. Ten nejúspěšnější ušel v dubnu 3 377 kilometrů. Dohromady nachodili neuvěřitelných 18 134 kilometrů.

Svůj tým založilo také pět členů krajské rady, kteří tak inspirovali ostatní zaměstnance úřadu. „Pro nás nebylo důležité umístění. Hlavní bylo, že jsme dokázali začlenit pravidelnou chůzi do svých pracovních programů. Myslím, že když jsme to dokázali my, dokáže to každý," uvedl Jan Šafařík, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast regionálního rozvoje, který je zároveň ambasadorem celorepublikové výzvy. Ocenění za svůj tým převzal na slavnostním vyhlášení výsledků v Prostějově.

Nejde o kilometry, ale o kila

Akci pořádá spolek Partnerství pro městskou mobilitu, jehož členem je Olomoucký kraj. Smyslem akce je vrátit chůzi do běžného života. Výzva se pořádá pravidelně, vždy dvakrát ročně v dubnu a říjnu. Letos se do té jarní zapojilo téměř třináct tisíc lidí z Česka a Slovenska.

Osvětový projekt se zaměřuje především na osoby s nadváhou a seniory, pro které je pravidelný pohyb zásadní. Chůze je jedním ze zdravých způsobů pohybu, který je dostupný pro všechny. Kromě zdravotních výhod má také pozitivní dopady na naše okolí a pomáhá tvořit čistší, klidnější a bezpečnější města a obce. „I proto jsme hrdí na to, že se k výzvě připojilo celkem sedmašedesát měst a obcí z České republiky a Slovenska,“ doplnil iniciátor výzvy Jaroslav Martinek ze spolku Partnerství pro městskou mobilitu.

Do výzvy 10 000 kroků se zapojily tisíce lidí. Mezi nimi i zaměstnanci krajského úřadu


Poslední změna 26. 05. 2023 15:29:40