Hejtman Rozbořil si prohlédl jarní Floru Olomouc

23. 04. 2015

Výstavní pavilon A se dnes stal dějištěm zahájení jarní etapy mezinárodní květinové a zahradnické výstavy Flora Olomouc 2015. Pásku slavnostně přestřihl hejtman Jiří Rozbořil společně s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou a primátorem Antonínem Staňkem. Slavnostního otevření bran výstavy se zúčastnil také speciální host, velvyslanec Mexika Pablo Macedo. Právě velvyslanectví Mexika se podílelo na přípravě exotické expozice věnované Mexiku, jeho rostlinám i kultuře.

Novinkou letošního ročníku je hudební festival základních uměleckých škol z Olomouckého kraje. „Velmi rád jsem převzal záštitu nad premiérovým ročníkem festivalu Hudba v květech, kterého se účastní děti ze základních uměleckých škol v našem kraji. Během výstavy vystoupí celkem 47 souborů, což je na první ročník opravdu úctyhodný počet. Doufám, že tradice nejen této soutěže ale samozřejmě i celé výstavy Flora Olomouc bude nadále úspěšně pokračovat a přispívat tak ke skvělé prezentaci Olomouckého kraje nejen u nás, ale i v zahraničí,“ uvedl hejtman Jiří Rozbořil

Letošní hlavní květinová expozice nese název Smyslů plná zahrada a právě v tomto duchu je vystavěn celý pavilon A. Nechybí zde nejrůznější aranže narcisů, tulipánů, hyacintů a dalších květin. V pavilonu C mohou návštěvníci například využít služeb bezplatné poradny Českého zahrádkářského svazu a v pavilonu E navštívit unikátní výstavu bonsají.

Šestatřicátý ročník jarní etapy Flory Olomouc ve Smetanových sadech potrvá do neděle 26. dubna.

Více fotografií naleznete zde.

img-3338.jpg
img-3293.jpg
img-3326.jpg


Poslední změna 23. 04. 2015 13:53:56