Dejte hlas svým favoritům. Začalo hlasování o ceny životního prostředí

15. 04. 2024

Máte rádi přírodu? Uvědomujete si její důležitost? Pečujete o životní prostředí, byť jen drobnými krůčky? Dejte hlas svým favoritům v anketě Ceny kraje za přínos v oblasti životního prostředí - cena veřejnosti. Vybírat můžete na webu cenykraje.cz do 27. května.

„Lidé mohou svoje hlasy přiřadit jednotlivým osobám, které se ochraně životního prostředí věnují, ale i spolkům nebo obcím. Účelem udílení cen je poděkovat lidem, kterým není jedno, v jaké krajině žijeme, a také motivovat ostatní. Nejde o to, zachránit současnost, ale o to, aby lidstvo mělo budoucnost. Zodpovědným chováním k tomu může napomoci každý,“ uvedl Martin Šmída, radní Olomouckého kraje pro oblast životního prostředí.

Na webu najdete přehled nominací, které jsou rozděleny do třech kategorií - Významný počin v ochraně životního prostředí, Dlouhodobý přínos v oblasti životního prostředí a Významný počin v separaci a recyklaci odpadů. Vítěze jednotlivých kategorií vybere zvlášť složená porota. O ceně veřejnosti ale mohou rozhodnout přímo lidé. Získá ji osobnost, projekt nebo firma s největším počtem hlasů bez ohledu na kategorii.

Olomoucký kraj oceňuje v oblasti životního prostředí od roku 2019. Loňským vítězem v ceně veřejnosti se stal Bělecký Mlýn – lesnický podnik, farma a výletiště zaměřené na agroturistiku.

Dejte hlas svým favoritům. Začalo hlasování o ceny životního prostředí (foto z Tovačovska)


Poslední změna 15. 04. 2024 16:46:38