Další novinka v dopravě: „Užitečná apka pro Android i jabka“

14. 01. 2020

Rozjezd mobilní aplikace MobilOK připravuje Koordinátor integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (KIDSOK). Nová aplikace umožní elektronické odbavení cestujících v krajském integrovaném dopravním systému. Fungovat začne 1. dubna a zatím se bude týkat pouze týdenních a měsíčních jízdenek. Zájemci se už teď mohou zapojit do testování a jako bonus získat výraznou slevu.

Aby mohl cestující využívat k odbavení MobilOK, musí mít registrovaný účet na e-shopu IDSOK.cz. Po nákupu jízdního dokladu v tomto e-shopu bude jízdenka přiřazena k identifikátoru v podobě naší aplikace. Tyto jízdní doklady budou následně při přepravní kontrole zobrazeny obsluze odbavovacího zařízení,“ popisuje náměstek hejtmana pro oblast dopravy Olomouckého kraje Jan Zahradníček.

Mobilní aplikace podporuje dva způsoby odbavení - prostřednictvím QR kódů ve vlacích Českých drah a v MHD Olomouc nebo pomocí dynamického grafického prvku v autobusech příměstské dopravy.

Mobilní aplikace MobilOK bude možné nainstalovat na platformy Android a iOS.  V současné době hledá KIDSOK cestující, kteří pomohou s testováním nové aplikace.

Hledáme dvě stovky takzvaných testerů, kteří po dobu dvou měsíců aplikaci vyzkouší. Potřebujeme studenty, lidi v produktivním věku i seniory. Na konci testovacího období jim bude zaslán jednoduchý dotazník spokojenosti, díky němuž aplikaci případně ještě doladíme,“ vysvětlila ředitelka KIDSOK Kateřina Suchánková.

Zájemci se mohou přihlásit na Registrace na testování mobilní aplikace MobilOK. Po zakoupení jízdenky v e-shopu budou po dobu testování jezdit s 75% slevou.

Další novinka v dopravě: „Užitečná apka pro Android i jabka“


Poslední změna 14. 01. 2020 10:10:13