Výtěžek z prodeje punče je už Za sklem

19. 12. 2019

Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk a primátor města Olomouce Miroslav Žbánek předali organizaci Za sklem šek na třicet tisíc korun. Stalo se tak ve čtvrtek 19. prosince. Osmnáct a půl tisíce korun se podařilo získat díky charitativnímu prodeji punče, zbytek přidali hejtman a primátor ze svého.

 „Peníze mají smysl jen tehdy, když někomu udělají radost. Já mám radost z toho, kolik lidí si punč přišlo koupit, a hlavně z toho, že výtěžek z prodeje ulehčí život lidem, kteří se o pomoc nijak neprosí, ale o to víc si ji zaslouží,“ svěřil se hejtman Ladislav Okleštěk.

Olomoucká organizace Za sklem pomáhá lidem s PAS (porucha autistického spektra) a jejich rodinám. Jedná se o sociální služby, které jim usnadní život například v oblasti vzdělávání nebo zaměstnání. Služby probíhají ambulantní a terénní formou.

Jsem rád, že i letos můžeme předat příspěvek dětem a jejich rodinám, které si pomoc nás všech skutečně zaslouží. Výtěžek tentokrát putuje do organizace, která v Olomouci působí  nově, a proto při rozjezdu svých aktivit určitě potřebuje naši podporu," řekl s přesvědčením primátor Mirek Žbánek.

V pobočkách Za sklem v Olomouci, Praze a Zlíně v současné době pracují celkem se 170 rodinami.

Moc si vážíme spolupráce s krajským úřadem i magistrátem. Děkujeme za dar, který bude použit na výstavbu relaxační místnosti v pobočce v Olomouci,“ uvedla ředitelka zmiňovaného občanského sdružení Marta Pečeňová.

Výtěžek z prodeje punče je už Za sklem
Výtěžek z prodeje punče je už Za sklem
Výtěžek z prodeje punče je už Za sklem


Poslední změna 19. 12. 2019 15:17:08