Vrcholí příjem nominací na ceny kraje za přínos kultuře v roce 2019

03. 01. 2020

Olomoucký kraj letos opět ocení osobnosti a výjimečné počiny v oblasti kultury za uplynulý rok. Návrhy na ocenění v jednotlivých kategoriích mohou podávat organizace i jednotlivci písemnou formou do pátku 10. ledna.

„Loňský rok přinesl v oblasti kultury spoustu výjimečných událostí, za kterými stojí neméně výjimeční lidé. Uspořádat zajímavou výstavu, projekt nebo vernisáž je svým způsobem také umění a já jsem rád, že prostřednictvím  cen kultury můžeme pořadatelům těchto akcí poděkovat,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast kultury Petr Vrána.

Lidé mohou navrhovat svoje kandidáty v kategoriích hudba, výtvarné umění, divadlo, film, rozhlas, televize a literatura. Zvlášť se bude vyhlašovat cena za celoživotní přínos, výjimečný počin v oblasti tradiční lidové kultury, ochrany a popularizace kulturních hodnot a cena veřejnosti.

Nominace přijímá krajský úřad na adrese Olomoucký kraj, odbor sportu, kultury a památkové péče, Jeremenkova 40a, Olomouc. Návrhy je možné zasílat také e-mailem na posta@olkraj.cz nebo datovou schránkou.

Podmínky udělování cen a vzor nominačního listu najdou zájemci na webových stránkách kraje zde.

Vítěze jednotlivých kategorií schválí krajské zastupitelstvo, o ceně veřejnosti rozhodnou lidé v rámci internetového hlasování. Slavnostní vyhlášení proběhne 7. dubna v Moravském divadle Olomouc.

Vrcholí příjem nominací na ceny kraje za přínos kultuře v roce 2019    Archivní foto


Poslední změna 03. 01. 2020 11:05:27