Úspěšní žadatelé o inovační vouchery si dnes převzali smlouvy

14. 07. 2014

Smlouvy o spolupráci si dnes z rukou hejtmana Jiřího Rozbořila a jeho náměstka Pavla Šoltyse převzali zástupci firem z Olomouckého kraje, kteří uspěli v druhé etapě projektu inovačních voucherů.

Cílem projektu „Inovační vouchery v Olomouckém kraji“ je nastartovat spolupráci podnikatelů z regionu s vědeckovýzkumnými institucemi z celé České republiky a zvýšit jejich konkurenceschopnost na trhu. Projekt je financován z ROP Střední Morava a z rozpočtu kraje. Úspěšní žadatelé, kterých je celkem čtyřicet osm, získají dohromady téměř 6,6 milionů korun.

„Důležité je také připomenout, že šest vysokých škol nabídlo podnikatelům z kraje možnost inovovat jejich produkci. Věřím, že spolupráce s nimi bude pokračovat i v budoucnu, že inovační aktivity budou pro firmy přínosem,“ dodal hejtman Jiří Rozbořil.

Olomoucký kraj již od července 2012 do konce června letošního roku realizoval úspěšný projekt inovačních voucherů, na kterém se podílelo hejtmanství, Regionální Rada ROP Střední Morava a statutární město Olomouc. V první etapě se podařilo podpořit 38 inovací za 5,3 milionů korun.

img-0846.jpg
img-0856.jpg
img-0886.jpg


Poslední změna 14. 07. 2014 17:29:11