Udělejte si čas. Smetanovy sady budou celý den patřit rodině

08. 09. 2022

Den plný zábavy, ale i informací na téma náhradního rodičovství připravuje Olomoucký kraj ve spolupráci se statutárním městem Olomouc a celou řadou organizací, které pracují s pěstounskými rodinami. Akce se koná v neděli 11. září od 9.30 do 16.00 hodin v olomouckých Smetanových sadech. Součástí je také charitativní Běh pro paměť národa pořádaný společností Post Bellum.

„Den pro rodinu vlastní i náhradní je jedinečnou příležitostí pro setkání rodin, náhradních rodičů, ale i zájemců o oblast náhradního rodičovství. Chceme všem nabídnout nejen odpočinkový den plný zábavy a dobré nálady, ale i osvětu a propagaci tématu náhradního rodičovství,“ vysvětlil náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro sociální oblast Ivo Slavotínek.

Celodenní program odstartuje charitativní běh. Kromě hlavního závodu se mohou zájemci hlásit i do závodu dětí a rodinného závodu. „Akce láká k setkávání rodin a společnému trávení volného času. Záměrem letošního ročníku je nejen oslava rodičovství, ale také pěstounství, které nabývá na stále větším významu. Je vnímána potřeba zvýšení povědomí celé veřejnosti o smyslu pěstounské péče s cílem vyvrátit mýty o ní a zvýšit počet zájemců o pěstounskou péči,“ doplnil ještě Zbyněk Vočka, vedoucí odboru sociálních věcí Krajského úřadu Olomouckého kraje.

Pro všechny účastníky akce bude připraven jedinečný zábavný i poučný program. Chybět nebude vystoupení zpěvačky Anny Julie Slováčkové, zábavnou show pro děti přinese olomoucké divadlo Tramtárie, o napětí spojené s vědou se postarají vědci z Pevnosti poznání se svými pokusy a další doprovodný program nabídnou Rodinné pasy. Rodiny se mohou zúčastnit i soutěže „Cesta pěstouna“, která přibližuje proces, jímž prochází zájemci o náhradní rodinnou péči.

Podrobný program celé akce najdou zájemci na webu Rodina je OK.

Archivní foto
Udělejte si čas. Smetanovy sady budou patřit celý den rodině


Poslední změna 08. 09. 2022 09:26:19