Štěstí, zdraví, dlouhá léta… Na kraji koledovali tři králové

07. 01. 2019

Naplno se v těchto dnech rozjela v našem regionu Tříkrálová sbírka. Přímo v Olomouci navštívili Kašpar, Melichar a Baltazar také budovu krajského úřadu. Vyjeli až do devátého patra, kde koledovali v kanceláři hejtmana Ladislava Oklešťka.

Tři králové mají na kraji vždycky dveře dokořán. Jejich sbírka má v Česku dlouhou tradici, a hlavně pomáhá lidem, kteří to opravdu potřebují. Věřím, že milého přijetí se Kašparovi, Melicharovi a Baltazarovi dostane všude, kam letos zavítají,“ uvedl Ladislav Okleštěk.

Tři králové zamířili na krajský úřad v pondělí 7. ledna, tentýž den koledovali také na vojenském velitelství, u profesionálních hasičů, policistů, na arcibiskupství nebo ve fakultní nemocnici.

Sbírka probíhá od 1. do 14. ledna po celém Česku. Její výsledky budou postupně zveřejňovány na webových stránkách Tříkrálové sbírky.

Poprvé vyrazili tři králové koledovat po domácnostech v našem kraji v roce 2000. Loni lidé z olomoucké arcidiecéze přispěli do sbírky více než osmadvaceti milióny korun. Zhruba dvě třetiny výtěžku zůstávají v regionu, část jde na pomoc do zahraničí.

Více fotografií najdete ZDE.

Štěstí, zdraví, dlouhá léta… Na kraji koledovali tři králové


Poslední změna 07. 01. 2019 13:01:10