Startuje seniorské cestování. Letos nabídne několik novinek

20. 05. 2019

Zámek a muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem, přečerpávací elektrárna Dlouhé Stráně nebo hrad Helfštýn – to jsou jen některá z osvědčených lákadel úspěšného krajského projektu seniorského cestování. Letos k nim nově přibudou cesty za poznáním sousedního Moravskoslezského kraje. Chybět nebudou ani dva tradiční výlety pro hendikepované.

Náš region nabízí nepřeberné množství zážitků a atraktivních míst. Stejně bohatý je proto seznam letošních výletů pro seniory. O tom, že je cestování s krajem baví, svědčí jejich neutuchající zájem - jen v loňském roce s námi vyjelo téměř tři a půl tisíce lidí,“ řekl hejtman Ladislav Okleštěk.

Seniorské cestování zavede výletníky poprvé ve své historii za hranice regionu. „Dohodli jsme se s Moravskoslezským krajem, který při přípravě svého seniorského cestování čerpal z našich zkušeností, že právě tam letos naplánujeme několik nových výletů. Seniory tak čeká návštěva zámku Hradec nad Moravicí a Arboreta Nový Dvůr. V nabídce je také Landek Park, Zoo Ostrava, Štramberská Trúba a Muzeum Tatra Kopřivnice nebo hrad Sovinec,“ uvedl krajský zastupitel pro oblast cestovního ruchu Vladimír Lichnovský.

Seniorské cestování je určeno lidem nad šedesát let, kteří mají trvalý pobyt v Olomouckém kraji. Projekt zajišťuje cestovní kancelář Za sluncem a hejtmanství finančně přispívá tak, aby seniory přišel jeden výlet pouze na dvě stě korun.

Zájezdy lze zakoupit na webových stránkách www.seniorske-cestovani.cz nebo na pobočce cestovní kanceláře na adrese Pekařská 12, Olomouc. Prodej bude zahájen v úterý 21. května 2019 od 9 hodin.

 Startuje seniorské cestování. Letos nabídne několik novinek
Soubor typu pdfSeniorské cestování - leták(829,5 kB)stáhnout


Poslední změna 20. 05. 2019 13:24:30