Sportovci se mají na co těšit. Kraj je letos štědře podpoří

10. 01. 2022

Desítky miliónů korun letos zamíří do podpory sportu v Olomouckém kraji. Rozdělení finančních prostředků schválilo krajské zastupitelstvo. Peníze půjdou amatérským sportovcům, profesionálům i do rekonstrukcí sportovního zázemí.

„Konkrétní dotační tituly i výši prostředků jsme nastavili tak, abychom podpořili všechny oblasti, které ke sportu patří. Žádné sportovní odvětví nebude zvýhodněno na úkor ostatních,“ uvedl Michal Zácha, náměstek Olomouckého kraje pro oblast sportu.

Peníze zamíří například na podporu pořádání sportovních akcí národního i mezinárodního charakteru, dotacemi hejtmanství podpoří profesionální reprezentanty. Už tradičně klade Olomoucký kraj velký důraz na pomoc sportovcům s hendikepem.

Další peníze na výstavbu a rekonstrukci sportovního zázemí se mohou do Olomouckého kraje dostat z programů Národní sportovní agentury. Pokud ta konkrétní projekt podpoří, hejtmanství je připraveno přidat další část financí ze svého.

„Samostatnou kapitolou je uspořádání olympiády dětí a mládeže, která se letos v našem region uskuteční. Půjde o největší akci tohoto druhu v Česku,“ upozornil Zácha.

archivní foto


Poslední změna 10. 01. 2022 08:55:33