Soutěž Zelená škola zná vítěze. Čeká na ně finanční bonus

29. 07. 2021

Celkem šestnáct škol se přihlásilo do krajské soutěže Zelená škola. Ta hodnotí ekologické aktivity vzdělávacích institucí a jejich projekty na ochranu přírody. Motivuje tak žáky k zodpovědnému přístupu k životnímu prostředí.

„Ačkoli vítěze jednotlivých kategorií už známe, samotné předání ocenění proběhne až v novém školním roce, a to 13. září,“ uvedl Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.

Ceny se budou tentokrát rozdávat v pěti kategoriích podle stupňů škol – zvlášť se hodnotí mateřské a střední školy, základky i gymnázia. Například v kategorii mateřinek získala nejvíce bodů Mateřská škola Pohádka ze Zábřeha, mezi základními školami vyhrála ta ze Senice na Hané, v porovnání gymnázií skončil na prvním místě Hejčín.

„Vítězné školy dostanou finanční příspěvek ve výši třicet tisíc korun, který mohou použít třeba na nákup výukových pomůcek, zahradního nářadí a materiálu, dětských herních prvků a úhradu služeb vztahujících se k ekologické výchově,“ dodal radní Jakubec.

Úspěšná školská zařízení, která si ze soutěže odnáší prvenství, mohou dva roky používat titul „Zelená škola Olomouckého kraje“. 

 

Přehled vítězů jednotlivých kategorií

kategorie: Mateřská škola: Mateřská škola POHÁDKA, Zábřeh

kategorie: Základní škola – I. a II. Stupeň: Základní škola Senice na Hané

kategorie: Gymnázium: Gymnázium, Olomouc – Hejčín

kategorie: Střední škola vzdělávající žáky v oborech vzdělání zaměřených na lesnictví, ekologii a zemědělství: Střední lesnická škola, Hranice

kategorie: Škola samostatně zřízena pro děti a žáky se speciálními vzdělávacími potřebami: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Přerov

Soutěž Zelená škola zná vítěze. Čeká na ně finanční bonus


Poslední změna 29. 07. 2021 14:33:31