Seznámení s tradiční čínskou medicínou

31. 10. 2018

„Pro naše čínské partnery jsme připravili bohatý program, který je zaměřený na zdravotnictví. Čeká je například prohlídka fakultní nemocnice, provozu letecké záchranky, ale provedeme je i historickým centrem krajské metropole,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Prezentace teoretických základů čínské medicíny proběhne v pátek 2. listopadu od 17 hodin v olomouckém BEA centru. V sobotu 3. listopadu od devíti hodin se na tomtéž místě mohou zájemci seznámit s dalšími podrobnostmi o tradiční čínské medicíně.

„Kultura našeho asijského partnera je zcela jiná, než na jakou jsou obyvatelé Evropy zvyklí. Proto věřím, že jejich prezentace tradičního čínského léčitelství vzbudí u veřejnosti patřičnou pozornost,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Pavel Šoltys.

Olomoucký kraj navázal vztahy s čínskou provincií Fu-ťien v létě 2014. Vloni v prosinci podepsali zástupci obou regionů smlouvu o partnerství. Země se nachází na jihovýchodním pobřeží Číny na břehu Tchajwanského průlivu, hlavním městem je Fu-čou.

tcm-event.jpg


Poslední změna 31. 10. 2018 12:21:26