Podnikavá hlava letos online. Nejvíc zaujal automat na prodej medu

05. 06. 2020

Nápad Tomáše Jelínka, který počítá s výrobou modulárního automatu na prodej sklenic medu, je vítězem letošního ročníku soutěže Podnikavá hlava. Tu pořádá Vědeckotechnický park Univerzity Palackého s finanční podporou Olomouckého kraje. Kvůli epidemiologické situaci proběhla soutěž online.

Soutěže zaměřené na oblast podnikání mají svoje kouzlo. Je velmi zajímavé sledovat, jak nápady, které se uchází o přízeň odborníků, nalézají své další využití v každodenní realitě,“ řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast strategického rozvoje Pavel Šoltys. 

Druhým oceněným nápadem byl projekt, který řeší dopravní situaci pomocí inteligentních zrcadel na silnicích. Třetí místo obsadila vylepšená technologie výroby fermentovaného čaje z kombuchy.

Olomoucký kraj tradičně vyhlašuje speciální kategorii Podnikatel v sukni. Tentokrát zvítězila Eliška Brázdilová se svým projektem na buňku, která nabízí možnost vyřídit si své osobní nebo pracovní záležitosti v soukromí i na veřejných místech, jako je vlakové nebo autobusové nádraží.

Do letošního 11. ročníku se registrovalo 29 soutěžících, z toho 22 zaslalo své podnikatelské plány. Do finále postoupilo deset nejlépe zpracovaných záměrů.

Podnikavá hlava letos online. Nejvíc zaujal automat na prodej medu


Poslední změna 05. 06. 2020 08:59:01