PAF Olomouc 2022

Datum01.-04. 12. 2022
Místo konáníUmělecké centrum Univerzity Palackého, olomoucké galerie a další
OrganizátorPAF Olomouc

Mezinárodní přehlídka filmové animace a současného umění PAF Olomouc po dvou online ročnících opět oživí předvánoční Olomouc.

Letošní ročník přehlídky filmové animace a současného umění PAF Olomouc se uskuteční od 1. do 4. prosince 2022 v prostorách bývalého jezuitského konviktu, Uměleckém centru Univerzity Palackého, a na dalších místech po celé Olomouci. Tématem letošního mezinárodního festivalu současného a audiovizuálního umění je Faust. Návštěvníci se mohou těšit na pestrou nabídku nejrůznějších uměleckých formátů: kromě výstav a projekcí se na nejrůznějších lokalitách napříč městem odehrají také desítky koncertů, performancí, přednášek nebo workshopů.

PAF také nabízí pestrou paletu programových bloků pro děti a studenty středních škol. Těšit se mohou nejen na projekce animovaných filmů, ale také na workshopy z oblasti počítačových her, výtvarného umění a hudby nebo komentované prohlídky. Důležitou součástí programu je sekce výstav současného umění, které se konají v několika galeriích či ve veřejném prostoru. Výstavy sou pro veřejnost přístupné zdarma i několik týdnů po skončení festivalu.


Poslední změna 21. 11. 2022 12:28:03