Olomoucký kraj ocení učitele, kteří nejlépe zvládli online výuku

14. 04. 2021

Už více než rok probíhá výuka většiny žáků distančním způsobem. Uzavření škol loni na jaře a následný okamžitý přechod k výuce na dálku způsobil ve školách mnoho problémů. Spustil ale také vlnu improvizace, vynalézavosti a mimořádného nasazení jak ze strany vedení škol a jejich zřizovatelů, tak zejména učitelů.

Olomoucký kraj a tým projektu Krajský akční plán rozvoje vzdělávání (KAP) se nyní rozhodl ocenit mimořádné počiny v online výuce vyhlášením ankety Nejlepší učitel výuky na dálku v Olomouckém kraji.

„Především díky úsilí a nápaditosti učitelů se i přes veškeré obtíže a specifika tohoto způsobu výuky daří krajskému školskému systému distanční výuku zvládnout se ctí. Jsem přesvědčen, že učitelé si za to zaslouží naše poděkování a ti nejlepší také ocenění,“ uvedl krajský radní pro oblast školství Aleš Jakubec, který nad akcí převzal záštitu.

Nominace mohou zasílat ředitelé škol, ostatní pedagogové a samozřejmě žáci i jejich rodiče do 30. dubna 2021 prostřednictvím online formuláře https://forms.gle/H44zfvHuGviWkM9G9 - a to v kategoriích Gymnázia, lycea a obchodní akademie a Střední odborné školy. Součástí nominace musí být zdůvodnění, v čem daný pedagog vyniká, a také ukázky z jeho online výuky. Přijaté nominace zhodnotí odborná porota a celkové výsledky pak budou vyhlášeny na workshopu projektu KAP v červnu 2021.

„Pevně věřím, že vyhlášení výsledků a předání ocenění nebudeme muset realizovat také online, ale sejdeme se osobně,“ dodal radní Jakubec.

Olomoucký kraj ocení učitele, kteří nejlépe zvládli online výuku
Olomoucký kraj ocení učitele, kteří nejlépe zvládli online výuku


Poslední změna 14. 04. 2021 08:13:45