Olomoucký kraj navýší peníze na stipendia. Podporuje už desítky oborů

10. 01. 2019

Olomoucký kraj pokračuje v podpoře vzdělávání. Vloni investoval desítky miliónů korun do oprav a modernizace školních budov a letos navýší částku na stipendia, kterými motivuje studenty maturitních i učňovských oborů. Oproti minulému roku naroste podpora zhruba o jeden milión korun.

„Nabídka podporovaných oborů je každoročně upravována na základě žádostí škol a potřeb trhu práce,“ uvedl vedoucí odboru školství krajského úřadu Miroslav Gajdůšek.

Zatímco vloni uvolnilo hejtmanství na stipendia zhruba šest miliónu a tři sta tisíc korun, letos to bude sedm miliónů a čtyři sta tisíc korun. Aby studenti mohli na podporu dosáhnout, musí mít dobrý prospěch, vzornou docházku a snažit se i při praktické výuce.

 „Letošní školní rok podporujeme pětačtyřicet oborů, z nichž je třicet učňovských a patnáct maturitních,“ dodal Ladislav Hynek, náměstek hejtmana pro oblast školství.

Krajské „kapesné“ mohou získat například pečliví studenti elektrotechniky, chemie nebo budoucí zedníci, truhláři, malíři a řezníci.

Olomoucký kraj navýší peníze na stipendia. Podporuje už desítky oborů


Poslední změna 10. 01. 2019 09:18:10