Nová zdravotnická škola se připravuje na otevření

13. 05. 2021

Po letních prázdninách začne v Přerově fungovat nová vyšší odborná zdravotnická škola. Ta už také přijímá přihlášky ke studiu. Zájemci se mohou hlásit do 31. května.

„Kvalitní personál je pro rozvoj zdravotnictví v kraji naprosto zásadní. Proto jsem rád, že se projekt zdravotnické školy v Přerově podařilo dotáhnout do finále a má krajskou podporu,“ uvedl Dalibor Horák, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast zdravotnictví.

Myšlenka založit v Přerově novou „zdravku“ vznikla před třemi lety u vedení společnosti AGEL, která je zřizovatelem školy. „Impulsem byl dlouhodobý nedostatek středního zdravotnického personálu. Náš záměr podpořilo vedení Přerova, Olomoucký kraj a také olomoucké arcibiskupství,“ uvedl ředitel AGEL Vyšší odborné školy zdravotnické Vladimír Janus.

Nová škola vznikne v budově bývalé přerovské „zdravky“, která prošla rekonstrukcí. Zdravotnická VOŠ nabídne zájemcům vzdělání jak v prezenční, tak i v kombinované formě.  Pojmout má až 120 studentů v celkem šesti třídách.

Nová zdravotnická škola se připravuje na otevření


Poslední změna 14. 05. 2021 08:20:17