Nová lékárna v Jesenické poliklinice. Slavnostního otevření se zúčastnil náměstek hejtmana Dalibor Horák

22. 07. 2020

Náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák se v úterý 21. července zúčastnil společně se zástupci města slavnostního otevření nové lékárny v budově Jesenické polikliniky. Rekonstrukce stavebních částí prodejny léků trvala necelých osm týdnů.

„Nová lékárna nabídne kromě standardních služeb i preventivní programy a konzultace. Vedle měření glykémie a cholesterolu v krvi zde bude zákazníkům brzy k dispozici také testování paměti v rámci screeningu Alzheimerovy nemoci. Díky výhodám zákaznického programu mohou pacienti využít těchto služeb výhodněji nebo zcela zdarma," uvedla při slavnostním zahájení regionální manažerka lékárny Naděžda Hanáková.

„Jsem rád, že nás před zhruba dvěma lety svedla náhoda dohromady s novým majitelem a provozovatelem Jesenické polikliniky. Za necelé dva roky už v tomto zdravotnickém zařízení realizoval, i s přispěním Olomouckého kraje, investice, které výrazně pozvedly jeho úroveň. Počínaje výměnou oken a dveří, přes vybudování rentgenové ambulance, až právě po otevření lékárny," uvedl náměstek hejtmana Dalibor Horák.

Otevření nové lékárny představuje další krok ke zlepšení podmínek zdravotní péče pro obyvatele města a okolí. Ti už nebudou muset po návštěvě lékaře opouštět budovu a léky si vyzvednou pod jednou střechou. Dalším připravovaným projektem je modernizace informačního a orientačního systému v budově polikliniky.

Nová lékárna v Jesenické poliklinice. Slavnostního otevření se zúčastnil náměstek hejtmana Dalibor Horák


Poslední změna 22. 07. 2020 11:35:05