Náměstek pro zdravotnictví zkontroloval přípravu sanitek přímo ve výrobě

03. 06. 2020

Přípravu desíti nových sanitních vozů, které se stanou součástí vozového parku záchranářů napříč Olomouckým krajem, osobně zkontroloval náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák. Společně s krajským radním Ivem Marešem navštívil firmu v Masojedech, kde sanitky přizpůsobují požadavkům zdravotníků.

Příprava aut probíhá podle plánu a nic nebrání tomu, aby mohla být předána do užívání počátkem září. Jedná se o vozy VW Transporter 4x4 s dvoulitrovým motorem a automatickou převodovkou. Ty už třetím rokem nahrazují starší sanitky značky Mercedes,“ uvedl náměstek Horák.

Na výběru a specifikaci nových sanitek se podíleli přímo  jejich uživatelé, tedy pracovníci záchranné služby. Vzhledem k tomu, že záchranářského vybavení stále přibývá, zvažuje kraj v budoucnu pořízení větších vozů. V úvahu jako alternativa přichází automobily VW Crafter. 

S ohledem na budoucnost jsme připraveni ještě letos nachystat výběrové řízení na dodávku dalších třiceti sanitek na příští tři roky,“ řekl neuvolněný radní Ivo Mareš.

Kromě deseti Transporterů, pořízených z prostředků Olomouckého kraje, obohatí jeden Crafter vozový park olomoucké záchranky už letos. Finanční prostředky poskytne Ministerstvo zdravotnictví a toto vozidlo bude vybaveno pro přepravu pacientů s vysokou hmotností.

Náměstek pro zdravotnictví zkontroloval přípravu sanitek přímo ve výrobě


Poslední změna 03. 06. 2020 09:23:50