Na cestu k pochopení si kraj posvítí modře

01. 04. 2019

Olomoucké hejtmanství se opět zapojí do kampaně Česko svítí modře, jejímž mottem je letos „Cesta pochopení“. Projekt upozorňuje na život lidí, kteří trpí autismem. Budova krajského úřadu se kvůli tomu v noci z 2. na 3. dubna zahalí do modrých světel.

Nasvícení krajského úřadu není prázdné gesto. Olomoucký kraj se o potřeby lidí s autismem stará dlouhodobě. Pomáháme organizacím, které s nimi pracují a máme dokonce i vlastní pracovní skupinu, jejímž úkolem je problematiku autismu řešit,“ připomněl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Kraj například podporuje projekty neziskovek, díky nimž se lidé s autismem i jejich rodiny mohou naučit, jak projevy nemoci lépe zvládat. Hejtmanství zároveň buduje síť dalších služeb, které jim budou k dispozici.

„Jde nám o to, aby byl Olomoucký kraj přívětivým místem pro každého člověka, ať už žije s hendikepem, či bez něj,“ dodal hejtman Okleštěk.

Modrou barvu nemá osvětová kampaň náhodou. Právě ona je totiž symbolem komunikace, která je jednou ze tří oblastí, jež lidem s autismem dělá největší potíže.

Na cestu k pochopení si kraj posvítí modře


Poslední změna 01. 04. 2019 08:17:33