Moderní dětská hřiště i nové chodníky. Kraj to s bezpečností v dopravě myslí vážně

04. 04. 2022

Nové přechody, chodníky i dětská dopravní hřiště – to jsou další projekty, které chce letos podpořit Olomoucký kraj. Všechny mají za cíl zvýšit bezpečnost silniční dopravy. Důraz je kladen hlavně na chodce a děti. Rozhodnutí rady musí schválit ještě krajští zastupitelé.

„Přibližně pět miliónů korun poskytneme obcím, které za ně postaví chodníky, přechody pro chodce a místa pro přecházení. O peníze z tohoto dotačního programu byl velký zájem, což nás těší, protože to znamená, že je opravdu potřebný a užitečný,“ uvedl Michal Zácha, náměstek Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Pět miliónů korun si mezi sebe rozdělí Hranice, Mořice, Štěpánov a Postřelmov. Jejich projekty posoudila hodnoticí komise jako nejlepší a nejpotřebnější.

Další čtyři milióny korun z krajského rozpočtu půjdou na výstavbu a obnovu dětských dopravních hřišť. Jeseník dostane peníze na novou plochu, kde budou děti cvičit jízdu zručnosti. V Litovli využijí krajskou dotaci na modernizaci stávajícího dopravního hřiště. 

„Zábřeh použije peníze na výstavbu objektu, který poslouží k obsluze dětského hřiště a Šternberku pomůžeme s výměnou semaforů na cvičném hřišti,“ dodává Zácha.

archivní foto


Poslední změna 04. 04. 2022 09:45:15