Mezinárodní audiovizuální a multimediální festival Blacksphere

22. 06. 2023

Všechny formy filmu v Rychlebských horách. Nechte se rozmazlovat uměním. Festival Blacksphere se odehrává v Javorníku v srdci hor, nedaleko hranic s Polskem. Mystické město Javorník zaplní vizuální a obsahové jednohubky z oblasti filmu, divadla, hudby, umění a literatury, doprovázené panely s hosty z oboru.

Mezinárodní audiovizuální a multimediální festival Blacksphere vybírá jedinečná audiovizuální díla, která jsou divácky atraktivní a umělecky hodnotná. Unikátní přínos festivalu je v mezioborovém propojování a synergii tvůrce – divák. Genius loci místa konání dodává akci neopakovatelnou atmosféru.

A na co se lze v programu vedle 100 filmů z celého světa těšit? Blacksphere festival v ročníku 2023 představí unikátní projekt Vzpomínky Rychlebských hor, který se skládá z interaktivní výstavy Dotkni se Javorníku, divadelního představení Rychlebské hory pohledem umělé inteligence a z přednášky a dílny Kroje Rychlebských hor. Dále se diváci mohou těšit na divadelní představení zaTROLLeno, Kaleido, Plume. Na koncert člověk krve a na panelové diskuze Opatrovníci paměti – audiovizuální péče o historii a Příběhy ukryté v krajině – audiovizuální péče o přírodu. Více o programu na webu blacksphere.one.

Mezinárodní audiovizuální a multimediální festival Blacksphere


Poslední změna 27. 06. 2023 08:09:44