Krajský úřad měří stejným metrem

27. 12. 2019

Krajský úřad Olomouckého kraje uspěl v soutěži Úřad na cestě k rovnosti. Projekt vyhlašuje Ministerstvo vnitra a institut pro veřejnou správu. Jde v něm hlavně o rovnost žen a mužů, kteří na úřadech pracují i klientů, kteří je navštěvují. Olomoucké hejtmanství obsadilo v celorepublikovém srovnání třetí příčku.

„Odborná komise ocenila zejména prorodinná opatření, která úřad poskytuje svým zaměstnancům a zaměstnankyním a také obyvatelům a obyvatelkám Olomouckého kraje,“ uvedl ředitel krajského úřadu Lubomír Baláš.

Krajský úřad Olomouckého kraje vyzvedl například možnosti využití firemní mateřské školy a další širokou škálu výhod, které poskytuje nejen svým zaměstnancům. Jde třeba o pružnou pracovní dobu nebo on-line vzdělávací portál. Hejtmanství vychází vstříc i lidem s hendikepem.

„Maminky, které úřad navštíví, mohou využít například přebalovací místnost pro děti a neslyšícím osobám nabízíme možnost zajistit tlumočníka do znakového jazyka,“ dodala Monika Bártová z personálního oddělení krajského úřadu.

Krajský úřad měří stejným metrem


Poslední změna 27. 12. 2019 14:12:12