Kraj zaveze seniory na návštěvu k sousedům

06. 12. 2018

Téměř tři a půl tisíce lidí se letos zúčastnilo projektu Seniorské cestování. Výletníci se díky Olomouckému kraji mohli podívat na desítky míst v celém regionu. Na příští rok připravuje hejtmanství novinku – zájezdy rozšíří do sousedního Moravskoslezského kraje.

„Moravskoslezský kraj chystá podobný projekt, a tak nás požádal o pomoc. Dohodli jsme se, že právě k našim sousedům naplánujeme pět nových výletů,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Místa nových zájezdů se teprve připravují a zájemci se je doví příští rok před spuštěním projektu. V nabídce zůstanou desítky dalších zajímavých lokalit, na které se senioři mohou s cestovní kanceláří Za sluncem vypravit. Oblíbené jsou například exkurze v elektrárně Dlouhé Stráně, prohlídky hradů a zámků, návštěvy jeskyní či plavby po Bečvě.

Každý zájezd vyjde zájemce na dvě stě korun. Nízkou cenu dotuje hejtmanství, které letos na projekt uvolnilo přibližně jeden milión korun. „Chceme, aby lidé v seniorském věku trávili čas aktivně a zároveň poznávali zajímavosti a krásy našeho kraje,“ dodal Okleštěk.

Kraj zaveze seniory na návštěvu k sousedům


Poslední změna 06. 12. 2018 12:12:57