Kraj vyjednal více peněz pro sociální služby

07. 09. 2021

Olomoucký kraj dostane od státu další peníze na zajištění chodu sociálních služeb v regionu. Finance poskytnuté navíc ze státního rozpočtu poslouží na pokrytí rostoucích mezd zaměstnanců, kteří v sociálních službách pracují.

„Rozhodnutí vlády z konce loňského roku o navýšení platů zaměstnanců v sociálních službách nebylo ze strany státu kryto patřičnými finančními prostředky. To se teď mění a poskytovatelé sociálních služeb budou moci v klidu hospodařit až do konce roku, než bude připraven nový rozpočet,“ vysvětlil Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro sociální záležitosti.

Navíc i Olomoucký kraj ze svého vlastního rozpočtu vyčlenil částku 4 milióny korun, které pomohou neziskovým organizacím poskytujícím sociální služby v regionu.

Hejtmanství má v oblasti sociálních služeb jasný plán – udržení vysokého standardu nabízené péče a její další zkvalitňování. Důraz chce Olomoucký kraj klást také na začleňování klientů sociálních služeb do společnosti a v případě seniorů pak na rozšíření domácí péče.

Kraj vyjednal více peněz pro sociální služby; Ilustrační foto


Poslední změna 07. 09. 2021 14:07:29